16 ℃

“Vier Koningsdag volgend jaar in Argentinië”

Het weer was de grote spelbreker bij de viering van Koningsdag. In verband met het Nederlandse klimaat is het nog maar de vraag of Koningsdag in de komende jaren in ons eigen land gevierd moet worden.

Foto: Andriy Blokhin / Upamano Wanchana / Shutterstock.com / Nieuwspaal

Het zal niemand ontgaan zijn: ook dit jaar regen bij de viering van Koningsdag. Theo Ritseboer, woordvoerder van het KNMI legt uit: “Het weer is niet beïnvloedbaar. Maar het is wel een sfeermaker of sfeerbreker. Iedereen heeft er plezier of last van. Ook de horeca is qua omzet afhankelijk van wat de weergoden ons toebedelen.”

Ritseboer heeft echter een voorstel: “Als men volgend jaar op safe wil spelen wat het weer betreft, zit er niks anders op dan Koningsdag verplaatsen naar Argentinië. De échte oranjefan zal zeker bereid zijn om daarheen te reizen voor een zonnig, onvergetelijk feest in het land van Máxima, onze populaire koningin. En vergeet niet dat koekhappen en de vrijmarkt prachtige exportartikelen zijn waarmee we ons als creatief handelsland op de kaart kunnen zetten in Zuid-Amerika. Ik adviseer om dit gelijk op te pakken. Viva el rey y la reina!”

 
Deel dit artikel: