25 ℃
'We weten heel goed wat onze kijkers willen'

Viaplay verhoogt de prijzen, maar belooft wel Olav Mol buiten de deur te houden

Viaplay verhoogt de prijzen, maar belooft wel Olav Mol buiten de deur te houden
Foto: Motorsports Photographer / Shutterstock.com

Wie naar de Formule 1 kijkt via Viaplay, moet daar fors meer voor gaan betalen. De streamingdienst verhoogt de tarieven, maar garandeert wel dat Olav Mol ook in het nieuwe Formule 1-seizoen niet te horen zal zijn.

“Bij de start van Viaplay hebben wij heel goed geluisterd naar de wens van de kijker. En die wil de Formule 1 zonder Olav Mol. We hebben fors geïnvesteerd om dat mogelijk te maken”, laat een woordvoerder weten.

Een maandabonnement op Viaplay kost nu nog 13,99 euro per maand. Vanaf 1 maart wordt het maandbedrag 15,99. “De kosten om Olav Mol buiten de deur te houden worden steeds hoger. Helaas zullen we die kosten moeten doorberekenen aan onze abonnees”, legt de woordvoerder uit. “Bijna zestien euro is inderdaad een flink bedrag, maar voor dat geld kunnen onze kijkers wel genieten van de Grand Prix zonder Olav Mol.”

Viaplay overweegt een goedkoper abonnement zónder Formule 1: “We weten heel goed waarom onze Nederlandse kijkers een abonnement hebben. Het is natuurlijk een beetje raar om kijkers te laten betalen voor de Formule 1, terwijl de meeste abonnees alleen maar lid zijn vanwege onze Scandinavische misdaadseries en de handbalwedstrijd Zuid-Korea – Noord-Macedonië.”

 
Deel dit artikel: