Verzorgingshuis in problemen door hoge energiekosten: temperatuur terug naar 32 graden

Verzorgingshuis in problemen door hoge energiekosten: temperatuur terug naar 32 graden
Foto: Alexander Raths / Shutterstock.com

Door de hoge energieprijs is verzorgingshuis Johannastaete in Delft genoodzaakt tot drastische maatregelen. Vanaf vandaag wordt de temperatuur in het verzorgingshuis verlaagd tot 32 graden.

Brancheorganisatie Actiz deed onderzoek naar de energierekening in zorginstellingen voor ouderen. Daaruit blijkt dat de energiekosten van verzorgingshuizen gemiddeld 23,4 procent gestegen zijn. “Bij een bejaardenhuis hoort natuurlijk een extreem tropische binnentemperatuur, alsof je godverdomme het amazoneregenwoud binnenstapt. Maar voor ons is dat simpelweg niet meer op te brengen”, zegt directeur Albert Jaarsma van Johannastaete.

Om kosten te besparen, is de temperatuur in het verzorgingshuis teruggebracht naar 32 graden. Overdag mag de temperatuur natuurlijk nog wel een graadje hoger.

Het verzorgingshuis onderzoekt of ook op andere manieren energie bespaard kan worden: “Onze bewoners mogen nu nog elke maand onder de douche, maar vanwege de hoge energieprijs zullen we helaas opnieuw moeten uitrekenen of dat soort verwennerijtjes nog mogelijk zijn.”

 
Deel dit artikel: