17 ℃

Verzekering Max Verstappen fors duurder

Foto: Motorsports Photographer / Shutterstock.com

Red Bull Racing zal vanaf volgende maand flink meer moeten betalen voor de autoverzekering van Max Verstappen. De verzekeringsmaatschappij heeft besloten om de maandelijkse premie te verhogen.

Max Verstappen reed zondag tijdens de Grand Prix van Hongarije de voorkant van zijn auto kapot. Met grote spoed moesten de voorvleugel en de zijkant van de auto worden gerepareerd; een schadepost van enkele duizenden euro’s.

Het was niet voor het eerst dat Verstappen schade reed. Formule 1-journalist Paul Kammerlaan is dan ook niet verbaasd over de premieverhoging. “Bij een jongen van 23 in een sportieve auto is de kans dat het misgaat erg groot. Dat hebben we in de afgelopen jaren regelmatig gezien. Je kunt niet van de verzekering verwachten dat ze telkens de portemonnee trekken. Dat houdt natuurlijk een keer op”, aldus Kammerlaan.

De verzekering zou volgens Kammerlaan weleens honderden euro’s per maand kunnen gaan kosten: “We praten over een zeer exclusieve auto. Bovendien heeft Verstappen nauwelijks schadevrije jaren opgebouwd.”

 
Deel dit artikel: