13 ℃

“Verwijderen van attractie Monsieur Cannibale uit Efteling heel slecht voor acceptatie kannibalen”

Foto: YT CC

Pretpark De Efteling heeft besloten om de attractie Monsieur Cannibale weg te halen. Volgens de VNK (Vereniging ter Normalisering van Kannibalisme) is dat een klap in het gezicht van alle welwillende kannibalen.

Bestuurslid Marco Bloem van de VNK zegt geschrokken te zijn van de beslissing van de Efteling om de attractie Monsieur Cannibale te verwijderen: “Door deze beslissing is de acceptatie van kannibalisme weer terug bij af. Alsof we met één klap worden teruggeworpen naar de middeleeuwen. Het beeld van de kannibaal als boeman, die willekeurig de ledematen van onschuldige burgers afhakt om aan zijn behoefte aan mensenvlees te voldoen, is door deze beslissing weer akelig dichtbij.”

Het verwijderen van de attractie is volgens Bloem ook een teken dat een inclusieve samenleving nog ver weg is: “Door dit soort ondoordachte beslissingen zullen wij verketterd blijven worden. Het kannibalisme zal dan nooit genormaliseerd worden. We zijn dan ook bang dat het niet blijft bij het verwijderen van een attractie, maar dat onze vrijheid steeds verder wordt ingeperkt en dat we binnenkort ook ons vaste picknickplekje, inclusief speciaal geprepareerde barbecue, in de Efteling kwijtraken.”

 
Deel dit artikel: