17 ℃

Verwijderd lichaam dat vastzat rondom larve blijkt Freek Vonk te zijn

Verwijderd lichaam dat vastzat rondom larve blijkt Freek Vonk te zijn
Foto: Schankz / HeukersMedia / Shutterstock.com / Uwe Gille / Wiki Commons CC BY 3.0

Het mysterieuze lichaam dat eerder deze week rondom een larve werd ontdekt, heeft vandaag eindelijk een identiteit gekregen. Na uitgebreid onderzoek en DNA-tests blijkt het lichaam niemand minder te zijn dan de Nederlandse televisiebioloog en avonturier Freek Vonk.

De ontdekking werd gedaan door een groepje inheemse kinderen in Waddinxveen. Ze stuitten op een larve die volledig bedekt was met een dikke laag vleesachtige substantie. Deze bleek er al drie maanden op te zitten. In eerste instantie werd gedacht dat het een zeldzaam geval van buitenaards leven was, maar al snel werd duidelijk dat het om iets veel alledaagser ging: een menselijk lichaam.

Na urenlange inspanningen wisten forensische experts de larve te bevrijden van het hardnekkige wezen. De schok was echter compleet toen bleek dat het om niemand minder dan Freek Vonk ging, de geliefde bioloog die bekendstaat om zijn avontuurlijke reizen en onvermoeibare liefde voor dieren. De larve heeft Freek waarschijnlijk opgelopen tijdens een rondreis in Costa Rica.

 
Deel dit artikel: