13 ℃

Verwaarloosde katten mogen worden afgemaakt

De drie katten die vorige week in Gouderak in beslag werden genomen mogen worden afgemaakt. Dat heeft de rechter besloten. De eigenaars keken soms urenlang niet naar de beestjes om.

Foto: iStockPhoto – Getty Images – Okssi

De katten leefden bij een kinderloos stel in een eengezinswoning. De dierenpolitie kwam in actie na een tip uit de buurt. “Beide baasjes hebben een baan en gingen ’s morgens naar hun werk. Soms lieten ze de katten tot drie uur ’s middags alleen”, zegt buurman Joop, die uiteindelijk de dierenpolitie inschakelde. “Ik ben weleens bij die mensen binnen geweest. Op de bank zag ik kattenharen. Afschuwelijk. Ik moet er niet aan denken wat zich daar afspeelde.”

Volgens de buurman werden de katten ernstig verwaarloosd. “Ik denk dat ze op sommige dagen alleen brokjes en water kregen. Eentje heeft een donkerbruine vacht, maar wel witte pootjes. Niet normaal.”

De baasjes stapten naar de rechtbank om de dieren te mogen behouden, maar volgens de rechter kan daarvan geen sprake zijn. De katten zijn inmiddels meegenomen door een gespecialiseerd bedrijf.

 
Deel dit artikel: