23 ℃

Verwaarloosde cavia’s welkom bij Proefdierencentrum

De 82 verwaarloosde cavia’s, die in Nijmegen in beslag werden genomen, zijn van harte welkom bij het Cosmetica Proefdierencentrum in Waalwijk. “Wij kunnen de diertjes hier goed gebruiken”, zegt woordvoerster Wilma van Tilborg.

wilma-verbruikt-40-cavias-per-daglDe 82 cavia’s zijn weggehaald bij een man uit Nijmegen, die de beestjes verzamelde. Dat meldt het AD. De cavia’s zijn er slecht aan toe. Vele hebben mijt of wondjes en zijn ondervoed. De jongste was slechts één week oud.

De vraag is waar de enorme caviaverzameling kan worden opgevangen. Ruim de helft is tijdelijk ondergebracht bij de Haagse knaagdierenopvang Het Knagertje. Er wordt gezocht naar een definitief onderkomen voor de cavia’s.

Het Cosmetica Proefdierencentrum is bereid om alle cavia’s op te vangen. “Normaal kweken wij onze cavia’s zelf, maar we begrijpen dat het knaagdierenasiel zich geen raad weet met deze grote groep. Daarom bieden wij graag onze hulp aan”, zegt Van Tilborg.

Volgens Van Tilborg zijn de cavia’s in het laboratorium van harte welkom. “Wij zijn dol op cavia’s. Wij hebben er elke dag 40 nodig.”

 
Deel dit artikel: