19 ℃

Vertrouwen in economie historisch laag: “Rijtjeshuis dreigt onder half miljoen te zakken”

Foto: Nick nick / Shutterstock.com

Het vertrouwen van de Nederlandse consument in de economie is momenteel historisch laag. De prijs van een rijtjeshuis dreigt hierdoor weer onder de grens van een half miljoen euro uit te komen.

Nederlanders zijn pessimistischer dan ooit over de economische situatie van het land. Sinds het Centraal Bureau van de Statistiek in 1986 begon met het maandelijks meten van het consumentenvertrouwen is het vertrouwen niet zo laag is geweest als nu. Onder meer door de oorlog in Oekraïne en de hoogoplopende inflatie wordt het komende jaar door weinig mensen met vertrouwen tegemoet gezien.

Het pessimisme over de economische situatie kan ook grote gevolgen hebben voor de huizenmarkt. Makelaar Miriam van Wingerden van makelaarsbureau Wingerden, Wingerden en Tan maakt zich dan ook grote zorgen: “Wij houden er rekening mee dat de huizenprijzen gaan zakken. Een rijtjeshuis zou weleens onder de grens van 500.000 euro kunnen komen als deze economische ellende zich doorzet. En dan heb ik het nog niet eens over appartementen. We moeten niet vreemd opkijken als er binnenkort 2-kamerappartementen worden aangeboden onder de belachelijke spotprijs van 350.000 euro. Dat zou de doodsteek zijn van veel welwillende speculanten en investeerders.”

 
Deel dit artikel: