17 ℃

“Vertrek Kaag is dieptepunt voor de democratie”, zegt man met brandende fakkel

“Vertrek Kaag is dieptepunt voor de democratie”, zegt man met brandende fakkel
Foto: Jorge Felix Costa / Robcartorres / Shutterstock.com

“Dat politici zich gedwongen voelen om ermee te stoppen vanwege bedreigingen is echt het dieptepunt voor de democratie in ons land. Het kan toch niet zo zijn dat een stelletje agressievelingen met een grote bek gaat bepalen wie hier mogen regeren?”, moppert een man met een brandende fakkel.

D66-leider Sigrid Kaag maakte woensdagavond bekend dat ze ermee stopt. De vele bedreigingen aan haar adres trokken een te zware wissel op haar gezin. De man met de fakkel heeft begrip voor haar besluit, maar noemt het ook een triest dieptepunt voor de democratie. “Het is intriest dat een democratisch gekozen politicus zich kennelijk zo bedreigd voelt dat zij haar werk neerlegt. In wat voor barbaarse samenleving zijn we terechtgekomen?”, vraagt de man met de fakkel zich af.

“We leven in een land waarin iedereen zijn zegje mag doen, maar laten we wel het fatsoen bewaren”, aldus de man met de fakkel. “Als je het ergens niet mee eens bent, dan steek je netjes een fakkel aan en wandel je rustig naar het huis van de verantwoordelijke politicus. Zo doen we dat in een beschaafd land waarin we respect hebben voor de democratie.”

 
Deel dit artikel: