12 ℃

Vertraging door val kabinet: slachtoffers van toeslagenaffaire moeten langer wachten op compensatie

Foto: Alexandros Michailidis / Shutterstock.com

Het kabinet Rutte III is afgetreden, na een vernietigend rapport over de toeslagenaffaire. Dat is niet alleen slecht nieuws voor de kabinetsleden, maar ook voor de ouders die het slachtoffer werden van de toeslagenaffaire.

Duizenden ouders werden door de Belastingdienst ten onrechte aangemerkt als frauders en moesten vaak grote bedragen terugbetalen. Veel slachtoffers belandden daardoor in grote financiële problemen. Het kabinet beloofde de ouders een compensatie van minimaal dertigduizend euro, maar de betaling daarvan zal door de val van het kabinet nog lang op zich laten wachten.

“Natuurlijk zullen alle ouders worden gecompenseerd, maar u zult begrijpen dat dat nu vertraging oploopt. Het gaat om een compensatie van in totaal vele miljoenen. Een demissionair kabinet kan over zulke enorme bedragen niet beslissen”, zei demissionair minister Hoekstra.

Ook demissionair premier Rutte zei dat de ouders geduld moeten hebben: “U heeft gemerkt dat de toeslagenaffaire een controversieel onderwerp is. De betalingen aan de ouders zullen wij dan ook doorschuiven naar het volgende kabinet. Dat is een kwestie van fatsoen.”

 
Deel dit artikel: