14 ℃

Verstappen tevreden over nieuwe RB20, maar auto wordt waarschijnlijk nooit een commercieel succes

Verstappen tevreden over nieuwe RB20, maar auto wordt waarschijnlijk nooit een commercieel succes
Foto: FOTOimage Montreal / Shutterstock.com

SILVERSTONE - Max Verstappen heeft dinsdagochtend op het circuit van Silverstone zijn eerste rondjes gereden in de gloednieuwe RB20 van Red Bull Racing. Technici zijn al maanden bezig met de ontwikkeling van de bolide. Verstappen is tevreden, maar de RB20 zal volgens autojournalist Paul Kammerlaan nooit een commercieel succes worden. 

Volgens Kammerlaan leert het ontwerpteam te weinig van fouten uit het verleden: “De RB20 heeft een iets betere wegligging, maar verder is het ontwerp nagenoeg gelijk aan zijn voorganger, waarvan er ook maar twee gebouwd zijn. Het lijkt alsof ze bij Red Bull geen idee hebben wat de consument eigenlijk wil.”

De Formule 1 wordt vaak gezien als een proeftuin voor de consumentenmarkt. Maar de kans dat de RB20 van Max Verstappen in deze vorm een verkoopsucces wordt, is klein. “De auto gaat wel hard, maar is verre van praktisch”, zegt Kammerlaan. “De RB20 heeft onvoldoende zitplaatsen, om maar eens wat te noemen. Een vrijgezel kan er misschien nog iets mee, maar voor een gezin met kinderen is de wagen echt ongeschikt.”

Al met al moet er nog veel gebeuren voordat de auto’s van Red Bull echt aantrekkelijk worden voor de gewone automobilist: “De RB20 heeft een gedurfd, sportief ontwerp. Maar misschien is de wagen een beetje té sportief. En daarnaast is er natuurlijk het prijskaartje dat je gerust fors mag noemen. Eerlijk gezegd verwacht ik niet dat consumenten massaal warmlopen voor dit model.”

 
Deel dit artikel: