23 ℃

Verstappen: “Rust en veiligheid, daar gaat het om”

Foto: Sbonsi / Shutterstock.com

Bij het tweede Formule 1-weekend in Oostenrijk ligt de nadruk bij Max Verstappen op rust en veiligheid. Zondag wordt op de Red Bull Ring de tweede Grand Prix van het seizoen verreden. “Kalm aan en niet te hard, de veiligheid staat voorop”, aldus de jonge coureur.

Tijdens de eerste Grand Prix, afgelopen weekend, raakte Verstappen al na elf rondes buiten adem. Daarom is hij van plan om in de Grand Prix van Steiermark, komende zondag, een stuk rustiger te gaan rijden.

“Goed kijken en de voet ontspannen op het gaspedaal. Dan is de kans dat je de finish haalt het grootst. En het is heus geen schande om af en toe eens iemand voor te laten gaan”, zei Verstappen na afloop van de tweede training.

Verstappen heeft nog steeds plezier in de autosport, maar kijkt ook naar de toekomst. Steeds vaker droomt hij van een gezin met kinderen: “Mijn nieuwe rijstijl heeft ook te maken met een stukje volwassenheid, denk ik. In de racewereld heerst nou eenmaal een enorme machocultuur. Prima, maar ik ga me daar niet meer door laten opfokken. Die fase heb ik gehad.”

 
Deel dit artikel: