Verstappen rijdt GP Italië op winterbanden en valt uit

Foto: LiveMediaSrl / Shutterstock.com

Max Verstappen koos voor een opmerkelijke strategie in de Grand Prix van Italië, op het circuit van Monza. Verstappen ging als enige coureur van start op winterbanden.

Na een teleurstellende kwalificatie moest Verstappen zondag starten vanaf de vijfde plek. Met winterbanden probeerde Verstappen toch het podium te bereiken. Het komt zelden voor dat een coureur zo vroeg in het seizoen kiest voor winterbanden.

De verwachte grip viel tegen: Max reed de eerste ronden in de achterhoede. Het team riep hem vervolgens naar de pits om alsnog supersofts te monteren. Verstappen weigerde dat en stapte boos uit. Hiermee kwam de race voor Verstappen al vroeg tot een einde.

Formule 1-journalist Paul Kammerlaan begrijpt niets van de keuze van Verstappen: “Het mag dan september zijn, maar de temperatuur in Italië is nog altijd tegen de 30 graden. Dan is het echt te vroeg voor winterbanden. Meestal wordt alleen op winterbanden gereden als er een dik pak sneeuw op het circuit ligt, zoals vorig jaar bij de Grand Prix van Groenland.”

 
Deel dit artikel: