14 ℃

Verstappen reageert sportief op tijdstraf

Max Verstappen heeft bijzonder sportief gereageerd op de tijdstraf die hij kreeg bij de Grand Prix van de Verenigde Staten. Door de straf liep Verstappen een podiumplaats mis en eindigde als vierde.

Foto: YT CC

Verstappen haalde in de slotronde Kimi Räikkönen in, maar zou daarbij buiten de baan zijn gekomen. Steward Garry Connelly legde hem vijf seconden straftijd op. De jonge coureur was het niet eens met de straf, maar reageerde desondanks sportief. Hij noemde de steward liefkozend een “mongool”.

“Verstappen zal ongetwijfeld balen van de tijdstraf, maar vergeleek de steward toch met een mongool. Dat is hartverwarmend. Iedereen vindt mongooltjes lief”, aldus Formule 1-kenner Paul Kammerlaan van het raceblad F1 Empire. “Als je na zo’n straf toch respect toont voor de wedstrijdleiding, dan ben je een groot sporter.”

Volgens Kammerlaan was de tijdstraf voor Verstappen volledig terecht. “Buiten de baan inhalen mag niet. Zo zijn de regels. Het is mooi dat Verstappen zijn fout toegeeft. En weet u, zo belangrijk is het allemaal niet. Het is maar een spelletje. Dat weet Verstappen ook wel.”

 
Deel dit artikel: