Verstappen overweegt blindedarm te laten verwijderen

Verstappen overweegt blindedarm te laten verwijderen
Foto: motorsports Photographer / Shutterstock.com

MELBOURNE - Max Verstappen overweegt voor de Grand Prix van Japan, op 7 april, zijn blindedarm te laten verwijderen. Tijdens de GP van Australië bleek dat coureurs zonder blindedarm beter presteren dan coureurs met blindedarm.

De Grand Prix van Australië werd verrassend gewonnen door Ferrari-rijder Carlos Sainz. “Het is gewoon een feit dat Sainz zonder blindedarm veel beter presteert dan met blindedarm. Dat zet andere teams natuurlijk wel aan het denken”, zegt autosportjournalist Michael Kistelaar.

Volgens Red Bull Racing is nu het perfecte moment voor het verwijderen van de blindedarm van Verstappen. Als hij nu wordt geopereerd, is hij waarschijnlijk op tijd hersteld voor de Grand Prix van Japan. Ook Sainz had twee weken nodig om zijn lichaam weer in topconditie te krijgen na het verwijderen van zijn blindedarm.

Behalve Red Bull Racing willen ook andere teams de blindedarmen van hun coureurs laten verwijderen. Charles Leclerc, Lando Norris en Oscar Piastri zouden inmiddels al onder narcose zijn.

 
Deel dit artikel: