'Ik verveelde me'

Verstappen krijgt boete voor telefoongebruik tijdens GP

Verstappen krijgt boete voor telefoongebruik tijdens GP
Foto: Jay Hirano Photography / Shutterstock.com

SAKHIR - Max Verstappen krijgt een flinke boete van de FIA, omdat hij tijdens de Grand Prix van Bahrein met zijn telefoon heeft zitten spelen. Het is niet toegestaan om tijdens het rijden een telefoon vast te houden.

Verstappen won zaterdag met groot gemak de GP van Bahrein. Gedurende de hele race reed Verstappen aan kop op ruime afstand van de nummer twee. Toch krijgt de race voor Verstappen een vervelend staartje. Op camerabeelden is te zien dat hij tijdens het rijden met zijn smartphone speelde en dat mag niet. Daarom krijgt hij van de FIA een boete van omgerekend 350 euro.

Red Bull Racing heeft inmiddels bezwaar gemaakt tegen de boete. Volgens de renstal is het circuit van Bahrein niet de openbare weg en staat nergens in het Formule 1-regelement dat coureurs tijdens het rijden geen telefoon mogen vasthouden.

Max Verstappen heeft inmiddels wel zijn excuses aangeboden. “Dit was niet handig”, gaf hij toe. “Maar na twintig rondes met niemand om me heen begon ik me te vervelen, dus was ik gewoon lekker de race aan het kijken.”

 
Deel dit artikel: