23 ℃
Begint mogelijk met 'RB'

Verstappen houdt naam van nieuwe auto geheim

Verstappen houdt naam van nieuwe auto geheim
Foto: Jay Hirano Photography / Shutterstock.com

MONACO - Formule 1-kampioen Max Verstappen wil nog niets zeggen over de naam van de nieuwe auto waarmee hij in het nieuwe seizoen gaat racen. Volgens insiders zou de naam van de auto beginnen met ‘RB’, maar Verstappen wil dat nog niet bevestigen.

Verstappen zal in het nieuwe seizoen proberen om het wereldkampioenschap met een nieuwe auto te prolongeren. De bolide wordt de opvolger van de RB13, de RB14, de RB15, de RB16 en de RB16b, RB18 en RB19.

Red Bull Racing wil nog niets kwijt over de naam van de nieuwe wagen. Ook Max Verstappen houdt zijn kaken stijf op elkaar. De onthulling van de naam kan nog weken op zich laten wachten, want de opvolger van de RB13, de RB14, de RB15, de RB16 en de RB16b, RB18 en RB19 moet volgende maand al de baan op.

Raceliefhebbers zijn vreselijk benieuwd hoe de wagen zal gaan heten. Verwacht wordt dat de naam begint met ‘RB’, maar dat is volgens racekenner Paul Kammerlaan nog onzeker: “Het zou RB16c, RB17, RB20, Speedmaster of MV69,3 kunnen zijn. Maar zolang Red Bull de naam niet officieel bekendmaakt, blijft het natuurlijk gokken. Het kan echt nog alle kanten op.”

 
Deel dit artikel: