28 ℃

Verstappen genoot van rustige Grand Prix: “Ik laat me niet meer opjagen door Hamilton”

Verstappen genoot van rustige Grand Prix: “Ik laat me niet meer opjagen door Hamilton”
Foto: Motorsports Photographer / Shutterstock.com

“Soms moet je in een Grand Prix even gas terug nemen”, aldus Formule 1-coureur Max Verstappen na de race in Rusland. “Het hoeft niet altijd harder.”

Verstappen kreeg bij de Grand Prix van Rusland volop bewondering voor zijn rustige rijstijl. De jonge coureur reed uiterst beheerst over het gevaarlijke circuit in Sotsji en liet zich geen moment opjagen door de overige coureurs.

“Vroeger moest ik altijd de snelste zijn. Het moest altijd maar sneller, sneller, sneller. Nu besef ik dat het in het leven niet gaat om snelheid. Winnen is niet het doel. Het gaat er om dat je geniet van waar je mee bezig bent”, zei een uiterst kalme Verstappen na de race.

Verstappen genoot van elke ronde over het Russische circuit. Uiteindelijk kwam hij als tweede over de finish. “Ik heb elke kilometer heel bewust beleefd”, fluisterde Verstappen via de boordradio. “Zo’n jongen als Hamilton bijvoorbeeld. Hij was misschien de snelste, maar hij heeft niet echt genoten van de race. Dan vraag ik me af: wie is hier nou de ├ęchte winnaar?”

 
Deel dit artikel: