17 ℃
Respectloos:

Verstappen gaat wéér op auto staan

Verstappen gaat wéér op auto staan
Foto: Motorsports Photographer / Shutterstock.com

Opnieuw is Max Verstappen in opspraak geraakt vanwege zijn gedrag. Na de Grand Prix van Japan ging Verstappen voor de zoveelste keer op zijn auto staan. Raceliefhebbers hebben geen goed woord over voor het gedrag van de regerend wereldkampioen.

Direct nadat Verstappen zondagochtend als eerste over de finish kwam, moest zijn auto het ontgelden. Verstappen klom uit zijn stoel en ging met zijn volle gewicht op zijn auto staan. “We praten over een bolide van vele miljoenen. Als je daar zo mee omgaat, ben je geen knip voor de neus waard”, zegt Formule 1-verslaggever Paul Kammerlaan.

De smakeloze actie van Verstappen is vooral een belediging voor de vele technici van Red Bull Racing, die voorafgaand aan de race hard aan de auto hadden gewerkt. “Het team had juist de constructeurstitel gewonnen. Deze auto is hun kindje. Niet letterlijk natuurlijk, maar zo voelt dat wel”, zegt Kammerlaan. “Verstappen gaat er vervolgens schaamteloos bovenop staan. Daarmee toont hij geen enkel respect voor de auto en het werk van zijn technische collega’s. Hoe zou u het vinden als ik op uw auto ga staan?”

 
Deel dit artikel: