20 ℃

Verstappen gaat ‘heel vieze woordjes zeggen’ tijdens GP van Azerbeidzjan

Foto: Cristiano Barni / Shutterstock.com

Formule 1-coureur Max Verstappen kan tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan uitgebreid vloeken en schelden. Hij zou de media hebben gevraagd om het geluid van zijn boordradio niet uit te zenden, om jeugdige kijkers te beschermen voor zijn taalgebruik.

Verstappen staat inmiddels bekend om zijn grove taalgebruik. Regelmatig worden die scheldpartijen uitgezonden via de televisie. Tijdens de kwalificatie op het circuit van Baku sprak hij zelfs het s-woord. “Het grove taalgebruik is een beetje zijn handelsmerk geworden. Hij weet dat zijn fans dat leuk vinden. Zoals Lewis Hamilton goed kan rijden, kan Verstappen heel goed vloeken. Zo heeft iedereen zijn talent”, zegt Formule 1-kenner Paul Kammerlaan van het blad F1 Empire.

Zondag rijdt Verstappen mee in de Grand Prix van Azerbeidzjan. Welke vieze woordjes hij tijdens de race gaat zeggen, blijft nog een verrassing. “Max benoemt graag het vrouwelijk geslachtsdeel”, weet Kammerlaan. “Hij richt zich dikwijls tot de Heer, maar poep en pies staan ook in zijn woordenboek. En natuurlijk is er nog een aantal vreselijke ziektes die hij kan inzetten als een of andere tyfuslijer niet aan de kant gaat.”

 
Deel dit artikel: