13 ℃

Verstappen gaat alleen nog zakelijk Formule 1 rijden: “Bijtelling wordt te hoog”

Foto: Sbonsi / Shutterstock.com

Max Verstappen gebruikt zijn RB16b alleen nog voor zakelijke ritten. Omdat dit jaar een Grand Prix in Nederland is verreden, valt de auto van Verstappen nu onder het Nederlandse belastingstelsel. Ook privé in de bolide rijden is er daardoor niet meer bij voor de Nederlandse coureur.

De huidige Formule 1-auto’s zijn hybride: een benzinemotor gecombineerd met een elektrische motor. Enkele jaren geleden gold voor deze auto’s nog een laag tarief, maar momenteel geldt er een fiscale bijtelling van 22%. De prijs voor een Formule 1-auto wordt geschat op 5 miljoen euro. Door de fiscale bijtelling zou het Max dus zo’n 45.000 euro per maand gaan kosten als hij de auto privé blijft rijden.

Volgens Verstappen is het rijden in een Formule 1-auto financieel niet aantrekkelijk: “Het is natuurlijk best leuk, maar mensen beseffen niet wat je hiervoor moet opofferen. Mensen denken dat ik heel veel gratis handdoeken heb op basis van de gespaarde tankpunten. Maar ondanks dat er nu voor een pitstop een minimum van twee seconden is gesteld, is er simpelweg te weinig tijd om de zegeltjes in ontvangst te nemen.”

 
Deel dit artikel: