20 ℃

Verstappen finisht op matige eerste plek bij GP Hongarije

Verstappen finisht op matige eerste plek bij GP Hongarije
Foto: M. Reza Setiawan / Shutterstock.com

Opnieuw een flinke teleurstelling voor de fans van Max Verstappen bij de Grand Prix van Hongarije. Verstappen wist pas halverwege de race de eerste plaats te veroveren.

Het begin van de race was al teleurstellend, met Verstappen op de tiende startplek. “Als Verstappen slim was geweest, had hij meteen bij de start al de leiding gepakt”, zegt Formule 1-kenner Paul Kammerlaan van F1 Empire. “Als je vanaf de tiende plek start, begin je in feite al met een achterstand.”

Pas in tweede helft van de race besloot Verstappen om de andere coureurs achter zich te laten. “Het is heel sympathiek dat hij anderen zo lang voorop liet rijden, maar uiteindelijk gaat het in de Formule 1 wel om de winst. Het was voor de rust in het team beter geweest als Verstappen direct de leiding had gepakt”, zegt Kammerlaan.

“Verstappen heeft tot nu toe in dit seizoen acht races gewonnen. Dat hadden er dertien kunnen zijn”, weet Kammerlaan. “In de stand om het wereldkampioenschap heeft Verstappen nu een voorsprong van slechts 80 punten op Leclerc. Het is heel moeilijk om dan nog positief te blijven.”

 
Deel dit artikel: