12 ℃
Mexicaan wint GP van Monaco

Verstappen feliciteert Pérez: “Goed dat de nieuwe generatie het nu van mij overneemt”

Verstappen feliciteert Pérez: “Goed dat de nieuwe generatie het nu van mij overneemt”
Foto: Sbonsi / Shutterstock.com

Max Verstappen heeft zijn protegé Sergio Pérez gefeliciteerd met de overwinning bij de Grand Prix van Monaco. “Het is mooi dat zo’n jong talent een keertje wint. Dat is goed voor zijn zelfvertrouwen”, aldus Verstappen. 

Na een zinderende race, die werd gehinderd door het regenachtige weer, kwam Pérez als eerste over de finish. Max Verstappen werd slechts derde, maar dat was volgens de Nederlander een heel bewuste keuze. “Een goede coureur weet wanneer het tijd is om een stapje terug te doen. Ik heb in de Formule 1 alles bereikt wat ik wilde bereiken. Het is goed dat de nieuwe generatie nu het stokje van mij overneemt”, zei Verstappen.

Verstappen kijkt tevreden terug op zijn carrière. “Het hoogtepunt was natuurlijk het kampioenschap, vorig jaar”, mijmert hij. “Nu zit ik heel anders in de auto. Op mijn leeftijd merk je dat het allemaal niet meer zo makkelijk gaat. Dan is het goed om te weten dat de nieuwe generatie coureurs al klaarstaat. Zo’n jonkie als Pérez heeft zeker talent, hij moet alleen nog wat volwassener worden. Hij is nu nog een ongeleid projectiel. Dat was ik ook op zijn leeftijd.”

 
Deel dit artikel: