13 ℃

“Verstappen kan beter achteraan blijven rijden”

Max Verstappen moet zich bij de Grand Prix van Brazilië niet te veel uitsloven. Dat zegt Mercedes-teambaas Toto Wolff in de aanloop naar het kampioenschap van Nico Rosberg.

Max-Verstappen-persconferentieWolff belde de vader van Max, Jos Verstappen, met een waarschuwing: Nico Rosberg kan bij de race in Brazilië de wereldtitel veroveren, maar dan moet Max niet in de weg gaan rijden. “Als Max het wereldkampioenschap beslist door Rosberg of Hamilton van de weg te rijden, zou dat slecht zijn voor zijn reputatie”, aldus de teambaas.

Formule 1-kenner Paul Kammerlaan van F1 Empire begrijpt de waarschuwing van Wolff. “Max heeft de neiging om mee te willen doen. Dat is heel irritant voor de echte coureurs. Grote jongens als Rosberg en Hamilton gaan voor de winst. Ze willen niet steeds gehinderd worden door een opgefokte tiener”, aldus Kammerlaan. “Max kan beter een beetje achteraan blijven rijden. Het mooiste zou zijn als hij helemaal niet meedoet, dan kan hij de race tenminste niet weer verpesten.”

LEES OOK: “Max derde, fans teleurgesteld”

 
Deel dit artikel: