Versoepelingen niet goed nageleefd: kabinet overweegt mondkapjesverbod

Foto: YT CC

Het kabinet vindt extra maatregelen noodzakelijk, omdat de versoepelingen nog niet overal goed worden nageleefd. Mogelijk komt er volgende week al een mondkapjesverbod.

“We zien gelukkig dat de meeste mensen zich netjes aan de versoepelingen houden, maar helaas is er ook een groep die dat consequent vertikt. Het advies om geen mondkapje meer te dragen is nu nog vrijblijvend, maar kennelijk snappen mensen de urgentie niet”, zegt minister van Volksgezondheid Ernst Kuipers.

Volgens Kuipers gaat het vooral op drukke plaatsen nog fout: “In de supermarkt lopen nog regelmatig mensen met een mondkapje op. En hoewel het al wekenlang niet meer hoeft, zijn er nog steeds mensen die anderhalve meter afstand houden. Dan denk ik: verdorie, die versoepelingen zijn er niet voor niets.”

Het kabinet werkt aan een spoedwet om de versoepelingen een stevigere juridische basis te geven. Kuipers: “De huidige wetgeving schiet tekort. We kunnen bijvoorbeeld niemand verplichten om naar een feestje te gaan. Straks kan dat wel.”

 
Deel dit artikel: