16 ℃

Versoepelingen gaan definitief door

Foto: Nancy Beijersbergen / Shutterstock.com

De aangekondigde versoepelingen van de coronamaatregelen gaan door. Dat heeft het kabinet besloten, nu de besmettingscijfers dalen. De versoepelingen waren vorige week al aangekondigd, maar toen hield het kabinet nog een slag om de arm.

Veel Nederlanders verlangen naar het ‘normale’ leven en dat komt met deze versoepelingen een flinke stap dichterbij. Deurwaarders mogen vanaf woensdag weer op pad om inboedels in beslag te nemen bij gezinnen met achterstallige betalingen. Ook Jehova’s Getuigen mogen weer langs de deuren. Dagbladverkopers mogen op straat weer mensen aanspreken.

Ook voor de horeca zijn de versoepelingen goed nieuws. Horecabedrijven mogen vanaf woensdag hun prijzen verhogen om zo de misgelopen inkomsten van het afgelopen jaar te compenseren. Daarnaast hoeven horecaondernemers niet meer in te grijpen als een ruzie op het terras uit de hand loopt.

In de supermarkten mogen winkelwagentjes weer onbeheerd in het gangpad worden achtergelaten. Ook mogen klanten vanaf woensdag weer voordringen bij de kassa.

 
Deel dit artikel: