16 ℃

Verrassende namen op voorlopige lijst WK voetbal vrouwen: Jonker neemt Brobbey en Van Polen mee

Verrassende namen op voorlopige lijst WK voetbal vrouwen: Jonker neemt Brobbey en Van Polen mee
Foto: Patrik Otte / Shutterstock.com

Bondscoach Andries Jonker heeft de voorselectie bekendgemaakt voor het WK voor vrouwen dat deze zomer wordt gehouden in Australië en Nieuw-Zeeland. De meest in het oog springende namen zijn die van Ajax-centrumspits Brian Brobbey en doorsnee rechtsback Bram van Polen van PEC Zwolle.

“Achter de schermen heb ik de jongens vorig jaar al benaderd. Beiden erkenden dat het échte Oranje een gepasseerd station is en dat een turbotransitie de enige manier is om hun interlandcarrière vlot te trekken. Met name Brian kan het met zijn fysiek menig verdedigster moeilijk maken en Brams van nature lage testosteronwaarden zorgen ervoor dat de FIFA niet moeilijk gaat doen”, aldus Jonker.

Naar verluidt zullen verslaggevers Tom Egbers en Jack van Gelder als persoonlijke protegés met de beide sporters meereizen. Jonker verwacht hierbij geen grote problemen: “Tom wordt een tikkeltje opgewonden bij gezagsrelaties, maar daar is hier geen sprake van. En Jack en Brobbey in één bad zien we niet zo snel niet gebeuren.”

Beide sporters beginnen volgende maand met het slikken van hormonen.

 
Deel dit artikel: