24 ℃

Vermomd Russische spionageschip in Meppel blijkt toch gewoon roeiboot

Vermomd Russische spionageschip in Meppel blijkt toch gewoon roeiboot
Foto: Martien van Gaalen / Shutterstock.com

De boot die vanmorgen werd onderschept in de Drentsche Hoofdvaart in Meppel blijkt toch gewoon een roeiboot. Het gaat dus niet, zoals eerder werd gedacht, om een vermomd Russisch spionageschip.

De roeiboot werd vanochtend door leden van de Buurtwacht Meppel-Noord uit het water gehaald. “Vanwege geruchten over Russische schepen die vermomd als onderzoeksschepen zoeken naar mogelijke sabotagedoelen zijn we extra op onze hoede. Het is niet ondenkbaar dat zulke schepen ook de wateren rond Meppel in kaart proberen te brengen”, zegt buurtwachtcommandant Richard Woenders.

Na uitvoerig onderzoek is de roeiboot inmiddels weer vrijgegeven. De bemanning, een 14-jarige inwoner van de wijk Haveltermade, is na verhoor weer vrijgelaten. Hij bleek geen banden te hebben met de Russen.

“In de komende weken blijven we alert op mogelijke Russische activiteiten op en rond de plassen en sloten van Meppel”, waarschuwt de buurtwachtcommandant. “We zullen direct actie ondernemen zodra via onze whatsapp-buurtpreventiegroep een melding binnenkomt.”

 
Deel dit artikel: