19 ℃

Vermiste Toontje (6) na 40 jaar herenigd met ouders

De 6-jarige Toontje Houtslijper is weer bij zijn ouders, nadat hij maar liefst veertig jaar was vermist. “We zijn zo blij dat hij weer terug is. U kunt zich niet voorstellen hoe gelukkig wij zijn”, zegt vader Herman (81).

Foto: Elizaveta Galitckaia / Shutterstock.com

Toontje verdween op 4 augustus 1979 tijdens een schoolreisje. Een jarenlange zoektocht leverde niets op. “Eerlijk gezegd hadden wij geen hoop meer op een goede afloop. We hadden nooit verwacht dat we Toontje nog levend zouden terugzien. Meer dan veertig jaar hebben wij gebeden voor zijn terugkeer”, vertelt moeder Josefien (76).

Vader Herman kon zijn ogen niet geloven, toen hij Toontje afgelopen woensdag zag bij een winkelcentrum in de buurt. “Ik wist meteen: dit is ‘m”, zegt hij. “Ik heb hem direct bij zijn arm gepakt en meegenomen. Nu is hij weer thuis. Ik kan wel huilen van geluk, dat begrijpt u.”

Waar Toontje al die tijd is geweest is nog onduidelijk. “Dat doet er nu even niet toe. Het belangrijkste is dat hij terug is”, zegt Herman. “Toontje heeft nu vooral behoefte aan rust. Hij is namelijk nog erg in de war. Zo zegt hij steeds dat hij Pieter heet.”

 
Deel dit artikel: