16 ℃

Vermeend wangedrag Eerste Kamervoorzitter is smetje op goede naam van de politiek

Vermeend wangedrag Eerste Kamervoorzitter is smetje op goede naam van de politiek
Foto: Dutchmen Photography / Shutterstock.com

Eerste Kamervoorzitter Jan Anthonie Bruijn wordt door zijn ambtenaren beticht van wangedrag. Merkwaardig, want dit soort van uitwassen komt uiterst zelden voor in de politiek. Parlementair verslaggever Joost Vulpen spreekt dan ook van een smetje op een verder voorbeeldige beroepsgroep.

Volgens meerdere personeelsleden zou Eerste Kamervoorzitter Jan Anthonie Bruijn een ware bullebak zijn voor zijn personeel. Ambtenaren die onder hem werken spreken over autoritair gedrag en woede-uitbarstingen. Medewerkers laten weten dat Bruijn een man van twee uitersten is. Tegen Kamerleden zou hij poeslief zijn, terwijl zijn personeel bang voor hem is. Parlementair verslaggever Joost Vulpen spreekt van een smetje op een beroepsgroep die verder van uitermate goed gedrag is.

“Het gaat hier om een zeer, zeer zeldzame uitzondering”, nuanceert Vulpen. “Je moet met een vergrootglas zoeken om een politicus te vinden die zich misdraagt. Ik denk dus niet dat deze affaire iets verandert aan de goede naam die politici in dit land hebben. Zo lang politici niet overduidelijk liegen, denk ik niet dat hun uitstekende reputatie door deze kwestie schade lijdt.”

 
Deel dit artikel: