13 ℃

Verloskundige: “Stel je bevalling drie maanden uit”

Foto: Gorodenkoff / Shutterstock.com

Zwangere vrouwen die rond deze tijd zijn uitgerekend, worden opgeroepen hun bevalling een paar maanden uit te stellen. Door het coronavirus is er in de meeste ziekenhuizen momenteel geen tijd voor bevallingen.

Verloskundige Peter Kuppersdijk doet een dringende oproep aan vrouwen die 8 of 9 maanden in verwachting zijn: houd het kind binnen. “Wij vragen zwangere vrouwen om begrip. De capaciteit in ziekenhuizen staat onder grote druk. Coronapatiënten zijn nu topprioriteit en zwangere vrouwen zijn dat niet. Als u weeën heeft is het begrijpelijk dat u meteen wilt bevallen, maar u houdt daarmee wel een bed bezet”, aldus de arts. “Beval liever in juli of augustus. We verwachten we dan weer plekken beschikbaar hebben.”

Dr. Kuppersdijk ergert zich aan hoogzwangere vrouwen die ondanks de drukte geen geduld kunnen opbrengen: “Vanmorgen kwam er nog een vrouw met persweeën. Mevrouw eiste dat ze meteen mocht bevallen. Grote mond over ontsluiting en dit en dat. Dan denk ik: waar haalt u het lef vandaan? U ziet toch dat wij druk zijn?”

 
Deel dit artikel: