21 ℃

Nederland werkt thuis… verlaten bedrijfspanden gaan snel achteruit

Nederland werkt thuis… verlaten bedrijfspanden gaan snel achteruit
Foto: Cory Seamer / Shutterstock.com

Vanwege het coronavirus werkt Nederland massaal thuis. Bedrijfspanden, kantoorgebouwen en praktijkruimtes liggen er verlaten bij. En dan gaat het verval heel snel.

Onze fotograaf nam een kijkje in wat vorig jaar nog actieve bedrijven waren. De voormalige werkruimtes geven een trieste aanblik. Zo ziet uw werkplek er nu uit.

Foto: Jat306 / Shutterstock.com

1. Dit was ooit een florerend IT-bedrijf in Diemen. De directie vroeg de werknemers om voorlopig thuis te werken. Nog geen drie weken later is het keurige kantoorgebouw veranderd in een totale chaos.

Foto: Wildsnap / Shutterstock.com

2. Ook dit administratiekantoor in Deventer werd in allerijl door de werknemers verlaten. De bureaus liggen nog vol met dossiers. Dit is wat er gebeurt als de schoonmaker niet meer langskomt.

Foto: ER 09 / Shutterstock.com

3. Vlak na lunchtijd werden de medewerkers van deze dagbladuitgever naar huis gestuurd om daar verder te werken. De bedrijfskantine ligt er nog precies zo bij als vorige maand. De afwas zal moeten wachten tot na de coronacrisis.

Foto: Cory Seamer / Shutterstock.com

4. Vorige maand was dit nog een hip reclamebureau. Nu werkt iedereen thuis. In het voormalige kantoor staat een eenzame bureaustoel. De natuur neemt langzaam bezit van dit ooit zo creatieve broeinest op de Amsterdamse Keizersgracht.

Foto: Jeroen Kenis / Shutterstock.com

5. Terwijl iedereen thuiswerkt, is de kantoortuin van dit marketingbedrijf behoorlijk uit de hand gelopen. Werknemers zijn er niet meer. Planten en dieren hebben vrij spel. En dan gaat het hard.

 
Deel dit artikel: