17 ℃

Verkiezingscampagne begonnen: BBB trakteert kiezers op zomers weer

Verkiezingscampagne begonnen: BBB trakteert kiezers op zomers weer
Foto: BoerBurgerBeweging / Wiki Commons CC BY-SA 4.0 / ingehogenbijl / Shutterstock.com

CASTRICUM - De strijd om de gunst van de kiezer is in volle hevigheid losgebarsten. Partijen proberen zich van hun beste kant te laten zien. De BBB van Caroline van der Plas trakteert kiezers op een week met heerlijk zomers weer. 

Na een paar druilerige weken maakt de regen eindelijk plaats voor zon en aangename temperaturen. Volgens Caroline van der Plas is het zomerse weer een cadeautje van haar partij aan de kiezers: “Na al die buien heeft Nederland wel een zomers weekje verdiend, vinden wij. Ga lekker naar het strand, of pak een terrasje en vergeet bij de verkiezingen in november niet aan wie u dit heerlijke weer te danken heeft”, aldus Van der Plas.

De voorspellingen van het KNMI bevestigen dat het niet gaat om een loze belofte. In de komende dagen blijft het zonnig en ligt de temperatuur tussen 23 en 27 graden. Onder meer het strand van Castricum aan Zee lag zaterdagmiddag al vol met zonaanbidders die van het cadeautje van de BBB kwamen genieten.

Toch is er ook kritiek. Volgens critici heeft de BBB helemaal geen invloed op het weer en trekt Van der Plas onterecht de credits naar zich toe. Maar daarover haalt Van der Plas simpelweg haar schouders op: “Ach, wat we ook doen, er zijn altijd mensen die er wel iets over te zeiken hebben. Met dat soort negativiteit houd ik me niet bezig.”

 
Deel dit artikel: