Verkenners Ollongren en Jorritsma bieden ‘diepgevoelde lange neus aan’ aan de kiezer

Foto: Frank Cornelissen / Shutterstock.com

De voormalige verkenners Kajsa Ollongren en Annemarie Jorritsma gingen in een emotionele brief diep door het stof. Volgens hen past niets anders dan een welgemeende lange neus naar de Nederlandse kiezer.

Volgens de gewezen verkenners is er veel fout gegaan tijdens hun werkzaamheden. Ollongren spreekt van verregaande onvolkomenheden: “Het had natuurlijk nooit mogen gebeuren dat een fotograafje het gore lef had om mijn notities te schieten. Een immorele daad om van te kotsen. Verder wil ik ook graag onze lakeien op het Binnenhof de schuld geven van deze blamage. Zij hadden mij moeten beschermen tegen deze uitglijder.”

Ook Annemarie Jorritsma doet een duit in het zakje: “Kajsa en ik zijn beiden verantwoordelijk voor de gelekte notitie. Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat ik ook schuldig ben. Ik ben volslagen onschuldig voor de notitie en voor het lekken. Meer kan ik nu helaas niet zeggen, maar in mijn biografie die volgend jaar uitkomt zal ik volledig uit de doeken doen hoe dat wicht van Ollongren mij heeft meegetrokken in haar bodemloze stupiditeit.”

 
Deel dit artikel: