21 ℃

Verkeerschaos door boerenprotest

Foto: Marcel Klip / Shutterstock.com

Honderden protesterende boeren zijn woensdag extra vroeg opgestaan om voor problemen te zorgen in de ochtendspits. Door met tractoren langzaam over de snelweg te rijden hopen ze Nederlanders die op weg zijn naar hun werk zo veel mogelijk te hinderen.

In verschillende delen van het land stond het verkeer al vroeg vast. Boer Teun Bottelink is trots op de file die hij heeft veroorzaakt. “Normaal kom ik nooit voor tien uur mijn nest uit, maar vanmorgen ben ik al om 06:00 uur opgestaan om mensen te irriteren. En dat lukt aardig”, zegt hij, wijzend op de enorme rij auto’s achter hem. “Prachtig toch?”

Boer Bottelink heeft nog meer acties bedacht om mensen het bloed onder de nagels vandaan te halen. “Ik heb gehoord dat vanwege de naderende kerst hard wordt gewerkt in de distributiecentra van supermarkten. We gaan eens kijken of daar nog iets te sarren valt”, lacht hij. “We hebben het in principe gemunt op Nederlanders die gewoon naar hun werk willen. Samen maken wij dat onmogelijk. Daar ben ik best trots op.”

 
Deel dit artikel: