17 ℃

“Verkeerd verbonden” niet meer mogelijk

Het is vanaf vandaag niet meer mogelijk om verkeerd verbonden te zijn wanneer je iemand belt. Gistermiddag is Trees van Campen, de laatste telefoniste van KPN, met pensioen gegaan. Alle telefonische verbindingen zullen voortaan automatisch gemaakt worden door een computer.

telefooncentraleTrees kwam in 1961 werken in een telefooncentrale van de toenmalige PTT. Door de jaren heen maakte ze wel eens een foutje. “Dan zat ik gezellig te kletsen met de andere dames in de centrale en dan stak je zomaar het verkeerde stekkertje in het schakelbord”, vertelt Trees. “En ik haalde wel eens wat nummers door elkaar. Het werden er op een gegeven moment ook zoveel en ik werd natuurlijk ook een jaartje ouder.”

Eén ding is zeker: nu Trees is vertrokken bij KPN, is het niet meer mogelijk om verkeerd verbonden te worden. Bellers kunnen alleen nog de verkeerde persoon aan de telefoon krijgen wanneer ze zelf niet het juiste nummer hebben ingetoetst. “Als je dus een vreemde aan de telefoon krijgt die zegt dat ie verkeerd verbonden is, dan is diegene gewoon keihard aan het liegen. Of het is één of andere viezerd haha!”, lacht Trees.

 
Deel dit artikel: