14 ℃

Verjaardag koning nadert, maar meeste Nederlanders hebben nog geen cadeau gekocht

Verjaardag koning nadert, maar meeste Nederlanders hebben nog geen cadeau gekocht
Foto: Dutchmen Photography / Shutterstock.com

DEN HAAG - Over amper twee weken viert koning Willem-Alexander zijn 57ste verjaardag. Toch hebben de meeste Nederlanders nog geen cadeau voor de jarige koning gekocht. Wacht niet te lang, adviseert royaltykenner Geert Hofmans. 

Koning Willem-Alexander is jarig op 27 april, een dag die daarom ‘Koningsdag’ wordt genoemd. Wie jarig is, krijgt cadeautjes. Maar uit een peiling van bureau QuestionIt blijkt dat 83 procent van de onderdanen nog geen cadeau heeft voorbereid. “Veel mensen hebben geen idee wat ze koning Willem-Alexander moeten schenken. Ze denken dat hij alles al heeft. Dat is ook zo, maar het gaat om het gebaar”, aldus Hofmans.

Volgens Hofmans zijn er ook mensen die denken dat ze niets hoeven te geven. “Vaak worden deze mensen gedreven door egoïsme, gierigheid of pure jaloezie. Ze willen wél Koningsdag vieren, maar vertikken het om een cadeautje te kopen voor de jarige. Dat mag je gerust onbeschoft noemen”, aldus de royaltykenner.

Voor wie nog geen cadeau heeft klaarliggen, heeft Hofmans enkele tips: “De koning is dol op lekkernijen, zoals een pakket met verschillende abdijbieren. Let er wel op dat uw cadeau voldoende waarde heeft, want het is bedoeld voor een koning.”

Onderdanen mogen het verjaardagscadeau voor koning Willem-Alexander op 27 april op de stoep van paleis Huis ten Bosch leggen.

 
Deel dit artikel: