20 ℃

Vereniging van Mensen Zonder Mening is bang dat Twitter ongenuanceerd wordt

Vereniging van Mensen Zonder Mening is bang dat Twitter ongenuanceerd wordt
Foto: Sunil Ak / Shutterstock.com/ Debbie Rowe / Wiki Commons CC-SA40

Mensen zonder mening zijn niet blij dat Elon Musk de nieuwe eigenaar is van Twitter. Ze zijn bang dat de sociaalnetwerksite al haar nuances gaat verliezen.

Dick Schisma is directeur van de Vereniging van Mensen die Naar Alle Waarschijnlijkheid geen Mening Hebben, kortweg de VMNAWMH. Schisma heeft bedenkingen over de overname van Twitter door Elon Musk maar wil eerst iets rechtzetten: “Ik ben niet echt de directeur. De leden kwamen er namelijk niet uit wie ze als voorman wilden hebben. En ook zijn we al 53 jaar aan het nadenken of we eigenlijk wel een directeur willen. Zou een voorzitter niet beter bij onze club passen?”

Na enig aandringen wil Schisma ook wat zeggen over de voorzichtige zienswijze die zijn vereniging heeft over de overname van Twitter door Musk: “Tot nu toe kabbelde Twitter maar wat voort. Uiterst zelden kwam je een tweet tegen met een mening. Alles was koek en ei. Leven en laten leven. Maar nu Musk de boel overneemt, zijn wij wellicht toch bang dat daar misschien verandering in komt. En dat maakt onze vermoedelijke leden waarschijnlijk nerveus. Wij twijfelen of Twitter na de overname wel genuanceerd blijft en of er voor meninglozen als wij nog wel een plekje is op het van oudsher genuanceerde platform.”

 
Deel dit artikel: