14 ℃

Vereniging van Kleingeschapen Mannen (VKM) blij met afschaffing van subsidie op elektrische auto’s

Vereniging van Kleingeschapen Mannen (VKM) blij met afschaffing van subsidie op elektrische auto’s
Foto: Jonathan Weiss / Gelpi / Shutterstock.com

BOXTEL - Steeds meer belangengroepen reageren op het coalitieakkoord van PVV, BBB, VVD en NSC. De vier partijen zijn onder meer van plan om de subsidie op elektrische auto’s te schrappen. De Vereniging van Kleingeschapen Mannen (VKM) is daar blij mee.

“Zoals iedereen wel weet, moeten kleingeschapen mannen ter compensatie in een enorme auto rijden”, vertelt VKM-woordvoerder Tonny Holkeburg (44) uit het Brabantse Boxtel. “Zelf heb ik een Ford F-150. Zulke schofterig grote wagens compenseren inderdaad onze lichamelijke tekortkoming, maar ze zuipen heel veel diesel of benzine. Hierdoor betalen kleingeschapen tóch al veel meer voor hun mobiliteit. En daarnaast missen wij de subsidie die je op de aanschaf van een elektrische auto wél krijgt. Ik ben blij dat er aan dat onrecht een einde komt.”

Nederland telt zo’n 270.000 kleingeschapen mannen die door hun aandoening een compenserende auto nodig hebben. Ook Wesley Zaandink (38) behoort tot die groep. Net als duizenden andere kleingeschapen mannen rijdt hij in een Ram 1500.

Foto: Stoqliq / Shutterstock.com

De auto van de 38-jarige Wesley Zaandink

“Natuurlijk heb ik deze auto niet voor de lol”, vertelt Wesley. “Sterker nog: in de dicht bebouwde, overvolle Nederlandse steden is zo’n auto erg onhandig. Maar vanwege mijn kleingeschapenheid heb ik deze auto helaas nodig. Ik kán niet in een compacte, zuinige elektrische auto rijden.”

Zaandink vindt het oneerlijk dat de overheid nu nog subsidie geeft voor de aanschaf van een elektrische auto: “Mannen die een elektrische auto kunnen kopen, omdat ze toevallig normaal geschapen zijn, betalen duizenden euro’s minder voor een nieuwe auto dan kleingeschapen mannen. Het is pure discriminatie van Nederlanders met een bescheiden jongeheer. Ik ben blij dat het nieuwe kabinet daar een einde aan maakt. Bedankt Geert!”

 
Deel dit artikel: