Verenigde Naties zwijgen over uitspraken Johan Derksen

Lev Radin / Shutterstock.com / YT CC

Twee dagen na de afschuwelijke uitspraken van Johan Derksen in het programma Vandaag Inside hebben de Verenigde Naties nog altijd geen officieel statement naar buiten gebracht.

Derksen zei in de uitzending van dinsdag dat hij vroeger een kaars tussen de benen van een vrouw heeft geplaatst. Vanzelfsprekend zorgde het verhaal van Derksen in ons land voor enorme ophef, maar de Verenigde Naties lijken de urgentie nog niet goed te beseffen.

António Guterres, secretaris-generaal van de Verenigde Naties, zwijgt in alle talen over de Derksen-uitspraken. “Wanneer een dergelijk schandaal zich voordoet, kun je als VN niet afzijdig blijven”, zegt buitenlandcommentator Harm ten Kuyle. “Terwijl Derksen zijn walgelijke uitspraken deed, zat VN-baas Guterres doodleuk in Moskou te praten over een staakt-het-vuren in Oekraïne. Dan leg je je prioriteiten verkeerd, vind ik.”

Positiever is Ten Kuyle over de Nederlandse verslaggeving van de Derksen-affaire: “Je zag dat de redactie van De Telegraaf wél onmiddellijk de hele voorpagina vrijmaakte voor de laatste ontwikkelingen in het Derksen-schandaal. Zo kan het dus ook.”

 
Deel dit artikel: