12 ℃

Verenigde Naties opgelucht na besluit Van Barneveld

De hele wereld slaakt een zucht van opluchting, nu Raymond van Barneveld besloten heeft om toch door te gaan met darten. De Verenigde Naties spreken van “een moedig besluit”.

Foto: YT CC

Van Barneveld was donderdagavond hevig teleurgesteld na zijn kansloze nederlaag tegen Michael van Gerwen. Van Barneveld zei direct te willen stoppen: “Ik ben moe en kapot. Het is mooi geweest zo.”

De mededeling van Van Barneveld veroorzaakte wereldwijd een enorme schok. Onder meer in Duitsland, Ethiopië en Nepal gingen tienduizenden mensen de straat op om hun verdriet te uiten. In Uruguay moest een man met ademhalingsproblemen naar het ziekenhuis. Groot-Brittannië stelde de brexitonderhandelingen uit, in afwachting van duidelijkheid over de carrière van Van Barneveld.

Tot grote opluchting van wereldleiders besloot Van Barneveld een dag later om toch door te gaan. “De wereld heeft enkele angstige uren beleefd. Godzijdank is deze crisis voorbij”, zei VN-secretaris-generaal António Guterres. “Als Van Barneveld inderdaad was gestopt, waren de gevolgen niet te overzien.”

 
Deel dit artikel: