19 ℃

Verenigde Naties nemen morgen besluit over vegetarische McKroket

Verenigde Naties nemen morgen besluit over vegetarische McKroket
Foto: Lev Radin / Shutterstock.com

NEW YORK - Mag McDonald’s de vegetarische versie van de McKroket blijven serveren, of moet de McKroket vlees bevatten? De Verenigde Naties nemen uiterlijk morgen een beslissing in de McKroket-kwestie.

De introductie van de vegetarische McKroket houdt de wereld al dagenlang bezig. McDonald’s serveert momenteel enkel vleesloze McKroketten en dat schiet bij veel lidstaten van de Verenigde Naties in het verkeerde keelgat. Onder meer Argentinië, Ierland en Soedan eisen dat McDonald’s het bakken van de vleeshoudende McKroket onmiddellijk hervat.

“De kwestie heeft de wereld tot op het bot verdeeld. Ruwweg zou je de wereld momenteel in twee kampen kunnen verdelen: enerzijds zijn er de landen die geen problemen hebben met de vegetarische versie, anderzijds zijn er landen die om principiële redenen vlees in de McKroket willen. En tot die laatste groep behoort bijvoorbeeld ook Pakistan, wat een kernmacht is”, zegt VN-correspondent Ron Kwaaker.

Tijdens de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in New York zal morgen over de kwestie gestemd worden. “Er zijn ongeveer evenveel landen vóór de vegetarische McKroket als tégen, dus het wordt ongekend spannend”, aldus Kwaaker. “Het wordt echt een historische dag. Deze stemming gaat feitelijk over de toekomst van de kroketburger op het internationale snacktoneel.”

 
Deel dit artikel: