19 ℃

Verenigd Koninkrijk wil mannelijke premier: “De tijd is er rijp voor”

Verenigd Koninkrijk wil mannelijke premier: “De tijd is er rijp voor”
Foto: Shag 7799 / Shutterstock.com

Mannen moeten meer kansen krijgen in de politiek van het Verenigd Koninkrijk. Dat vindt het Britse instituut voor mannenemancipatie IMB. Al ruim een maand staat een vrouw aan het hoofd van de Britse regering. Volgens het IMB is het tijd voor verandering.

Veel omringende landen hebben inmiddels al een mannelijke regeringsleider, maar het Verenigd Koninkrijk loopt nog altijd ver achter. De hoogste positie in de Britse regering is al weken een vrouwenbolwerk. Volgens het IMB moet het politieke systeem worden aangepakt om mannen meer kans te geven op het ambt van premier. Vooral nu de zittende premier Liz Truss na een reeks blunders hevig onder vuur ligt, wordt de roep om een mannelijke premier steeds luider.

“We zien in het buitenland dat mannen net zo geschikt zijn voor politiek leiderschap als vrouwen. Kijk bijvoorbeeld naar het Nederland, Duitsland en Ierland, waar mannen het in de politiek gewoon heel goed doen”, zegt woordvoerder John Cameron van het IMD. “Het wordt tijd dat mannen ook in de Britse politiek een inhaalslag gaan maken.”

 
Deel dit artikel: