17 ℃

Verenigd Koninkrijk sluit nationale rouwperiode af met spetterende vuurwerkshow

Verenigd Koninkrijk sluit nationale rouwperiode af met spetterende vuurwerkshow
Foto: Stewart Marsden / Shutterstock.com

In het Verenigd Koninkrijk is de rouwperiode na het overlijden van koningin Elizabeth feestelijk beëindigd. Met een spetterende vuurwerkshow in Londen kwam gisteravond officieel een einde aan de rouw. 

Koningin Elizabeth overleed op 8 september. Daarna werd een periode van nationale rouw afgekondigd. Op verschillende plaatsen in het Verenigd Koninkrijk werd gisteravond het einde van de rouwperiode gevierd. Er waren optredens van grote Britse artiesten als Ed Sheeran, Dua Lipa en Adele.

Onder meer in Londen gingen duizenden mensen de straat op om feest te vieren. “Het grote enthousiasme is geen verrassing. In de rouwperiode mocht uiteraard niet worden gefeest, dus de meeste Britten zijn nu erg opgelucht. Veel mensen hebben het gevoel dat de iets in te halen hebben”, zegt correspondent Eva Zielich.

De feestelijkheden ter afsluiting van de rouwperiode duren vier dagen, waarna de koninklijke familie nog twee extra dagen feestviert. Daarna worden de reguliere werkzaamheden van het koninklijk huis hervat.

 
Deel dit artikel: