21 ℃

Verdriet om overlijden koningin Elizabeth iets afgenomen

Verdriet om overlijden koningin Elizabeth iets afgenomen
Foto: Nisha Kaushal / Shutterstock.com

Het intense verdriet om het overlijden van koningin Elizabeth neemt in Nederland geleidelijk af. Dat blijkt uit een peiling van Bureau QuestionIt. Afgelopen vrijdag was 94 procent van de Nederlanders ‘intens verdrietig’, nu is dat nog slechts 61 procent. Toch heeft een deel van de Nederlandse bevolking nog geen bloemen gelegd bij de Britse ambassade in Den Haag.

Koningin Elizabeth overleed afgelopen donderdag op 96-jarige leeftijd. Direct na haar overlijden kwam een wereldwijde golf van verdriet op gang. Op dit moment is nog bijna 80 procent van de Nederlanders min of meer overmand door emoties. Van de werknemers die zich begin deze week ziek meldden om te rouwen, is ruim de helft inmiddels weer aan het werk. Nederlanders lijken zich daarmee iets sneller te herpakken dan andere Europeanen.

“Uiteraard wordt ook in ons land nog flink gerouwd, maar het scherpe randje is er inmiddels wel vanaf”, zegt onderzoeker Sven Kragt van Bureau QuestionIt. “Verdriet moet slijten en dat kost tijd, maar we zien wel dat het normale leven langzaam weer op gang komt. Ik verwacht dat de dood van koningin Elizabeth in ons land eind november grotendeels is verwerkt. In het Engeland duurt het natuurlijk langer.”

 
Deel dit artikel: