17 ℃

Verdeelde reacties op 62nd Love, de app voor mensen met 61 huwelijken die op zoek zijn naar een avontuurtje

Verdeelde reacties op 62nd Love, de app voor mensen met 61 huwelijken die op zoek zijn naar een avontuurtje
Foto: Studio Romantic / Shutterstock.com

Er doet zich in Nederland een zorgwekkende trend voor: steeds meer mensen met 61 huwelijken voelen zich neerslachtig en futloos, omdat ze merken dat de romantiek en passie langzaamaan uit hun huwelijken aan het verdwijnen zijn. Voor hen bestaat er sinds kort 62nd Love, een digitale app die ook deze mensen in staat stelt liefdesgeluk te vinden met gelijkgestemden. De app wint aan populariteit, maar de reacties zijn verdeeld.

Kees (72) noemt de lancering van de app een uitkomst. “De laatste jaren voelde ik me hartstikke somber, omdat ik merkte dat het gewoon niet meer zo lekker liep in mijn huwelijken. Ik wilde wel heel graag liefde geven en ontvangen, maar als je al zo lang samen bent met je vrouwen gaat de rek er op een gegeven moment een beetje uit.”

Antoinette (49) – die eveneens 61 huwelijken heeft – kan zich vinden in Kees’ ervaring: “De opwinding die je aanvankelijk voelt in aanwezigheid van je mannen neemt al gauw af als je ouder wordt. Het vuurtje dooft gewoon, zeg maar. Wat dan nog overblijft is niets meer dan een leeg gevoel van binnen en een gebrek aan levensvreugde. Daarom ben ik dolblij dat 62nd Love er nu is.”

Toch is er ook een groep mensen met 61 huwelijken die een ander, kritischer geluid over de 62nd Love app laat horen. Hoewel ook zij zich depressief voelen, zijn zij van mening dat 62nd Love niet de remedie daartegen is en dat de app alleen maar overspel in de hand werkt. Deze groep mensen treedt daarom liever voor de 62e keer in het huwelijksbootje om de kriebels terug te vinden.

 
Deel dit artikel: