“Verbied alcohol in de horeca”

Er moet zo snel mogelijk een verbod komen op de verkoop van alcohol in kroegen en andere horecagelegenheden. Dat schrijft de Stichting Nederlandse Alcoholbestrijding in een advies aan de Tweede Kamer. Volgens de stichting is het merkwaardig dat roken in kroegen is verboden, maar alcohol nog wordt toegestaan.

alcohol-in-horeca-moet-verboden-worden“Er zijn in cafés helaas regelmatig mensen die het nodig vinden om te gaan drinken”, zegt woordvoerder Dries Meeuwert van de Nederlandse Alcoholbestrijding. “Klanten bestellen op een avond soms wel drie biertjes. Dat gaat alle proporties te buiten. Niet zelden worden gasten in cafés zelfs dronken. Dan is het hoog tijd dat de overheid ingrijpt. Wij hebben niets tegen een gezellig avondje in de kroeg, maar bier hoort daar gewoon niet bij.”

Meeuwert is blij dat roken in horecagelegenheden al is verboden. “Rokers zorgden in het verleden voor veel overlast. Dat is met het rookverbod helemaal opgelost. Wij zeggen: Pak nu ook de alcoholgebruikers aan. Alcohol is minstens zo schadelijk en zorgt in kroegen vaak voor een nare sfeer. Weg ermee. Bier, wijn en andere alcoholische dranken horen niet in de kroegen thuis. Dan houden we het voor iedereen gezellig.”

 
Deel dit artikel: