18 ℃

Vera dacht door Google dat ze in Amsterdam woont

Jarenlang dacht Vera dat ze in het centrum van Amsterdam woont, tot ze de harde waarheid ontdekte. Vera was al die tijd voorgelogen door Google Maps.

Foto: Cara Foto / Shutterstock.com

Vera IJmelbrink (25) ging vier jaar geleden op zichzelf wonen. “Ik vond een leuk appartementje op de Prinsengracht. Ik heb meteen de locatie gegoogled”, vertelt ze. “Volgens Google ligt de Prinsengracht midden in het centrum van Amsterdam. Ideaal! Binnen een week had ik het huurcontract getekend. Ik heb jarenlang met veel plezier op de Prinsengracht gewoond.”

“Vorige maand ontdekte ik dat er iets niet klopte”, vervolgt Vera. “Ik kreeg steeds meer brieven van de gemeente Meppel. Toen ben ik gaan bellen. Volgens de gemeente woon ik niet in Amsterdam, maar in Meppel. Ik woonde al jaren per ongeluk op de verkeerde Prinsengracht. Ik kon wel door de grond zakken.”

Toch is Vera niet van plan om alsnog naar Amsterdam te verhuizen: “Hier in Meppel hebben we ook gewoon een Keizersgracht en een Heerengracht. Alleen een Leidseplein, dat mis ik wel eens.”

 
Deel dit artikel: