13 ℃

Ver-Van-Mijn-Bed-Show haalt 40 euro op voor Jemen

De jaarlijkse ‘Ver-Van-Mijn-Bed-Show’ heeft gisteravond een recordopbrengst opgehaald voor mensen in nood die lekker ver weg zitten: 40 euro. De opbrengst is bestemd voor het door oorlog en hongersnood verscheurde Jemen.

Foto: Stockphotovideo / Procyk Radek / Shutterstock.com / Nieuwspaal

In de televisieshow , uitgezonden door Net5, vroegen BN’ers en hulporganisaties aandacht voor problemen die weinig in de media komen. Donateur Frank te Wiele uit Haaksbergen spreekt van hartverscheurende televisie: “Net5 zit op mijn tv ergens helemaal op kanaal 17 of zo, over ver van mijn bed gesproken. Toen ik allemaal B-garnituur voorbij zag komen heb ik uit puur medelijden net vijf euro overgemaakt. Hans van der Togt, Kim Liam van der Meij, Fons de Poel, dat soort namen. Enorm zielig om ze zo hun best te zien doen op een vergeten zender, met al die vliegen op hun hoofd.”

Naast 40 euro voor Jemen gaat er ook bijna 15 euro naar slachtoffers van iets in Congo of Zimbabwe, of hoe heet het daar, en naar de productiekosten van de show. Net5 spreekt dan ook van een groot succes: “Huh, bestaan we nog?”

 
Deel dit artikel: